Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Timp pregatire
160 minute
Complexitate
redusa
Fasole scazuta la cuptor cu ardei kapia copt

Ingrediente

  • 400 gr fasole boabe albe mai mari
  • 2 linguri zarzavat
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1/2 gogosar
  • 2 ardei kapia mari
  • 250 gr rosii decojite in sos tomat
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat
  • 1/2 legatura marar verde
  • 1 foaie de dafin
  • 1 catel mare de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • 2 linguri pasta de tomate

Mod de preparare

Intai de toate, spalam fasolea, pe care o alegem inainte, o punem la inmuiat in apa clocotita pentru 3-4 ore. In acest timp, schimbam o data apa, dar punem tot clocotita.

Intr-o oala punem apa, o transferam pe foc.

Cand incepe sa fiarba, dam drumul la fasolea scursa si punem zarzavatul.

Acoperim cu un capac, lasam sa fiarba binisor, nu sa fie sfaramata, dar nici sa ramana tare.

Ardeii kapia ii coacem, ii lasam sa se raceasca. Ii decojim, ii curatam de cotor si seminte, apoi ii taiem fasii pe lung.

Curatam ceapa, o tocam marunt, morcovul il decojim, il dam pe razatoarea mica.

Gogosarul il taiem fasiute.

Intr-o tigaie incingem uleiul, inabusim ceapa, morcovul si gogosarul, 2-3 minute.

Adaugam fasolea fiarta si scursa de zeama, amestecam.

Rosiile decojite le facem cubulete, le punem peste fasole, presaram sare, piper, boia de ardei si cimbrul uscat.

Turnam 850 ml apa clocotita, punem fasiile de ardei kapia copt si pasta de tomate.

Amestecam bine, lasam sa clocoteasca 3-4 minute.

Stingem focul, turnam tot acest amestec intr-un vas de ceramica.

Curatam usturoiul, il taiem pe jumatate, il punem deasupra si foaia de dafin rupta bucatele.

Tocam mararul verde, il presaram peste si amestecam usor cu o lingura.

Introducem vasul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita.

Lasam fasolea la cuptor cam 40-45 de minute, in functie de cat de scazuta doriti sa fie. O puteti verifica cam dupa 35 de minute sa vedeti daca va place consistenta.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit.

Se serveste calda, bineinteles cu muraturi! Sa aveti pofta!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise