Fasole scazuta cu costita prajita

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Fasole scazuta cu costita prajita

Ingrediente

  • 200 gr fasole alba mica ( in cazul asta 1 morcov mic si o radacina de patrunjel mic, ambele taiate foarte marunt )
  • 1 doza de fasole alba cu legume ( Fasole mica )
  • 2 linguri untura de porc sau ulei de plante
  • 2 cepe taiate cuburi mici
  • 1,5 lingurite boia
  • 1 catel usturoi
  • sare
  • piper macinat
  • 2 - 3 ramurrele cimbru uscat
  • 1 varf de cutit majoran tocat
  • 1 foaie dafin
  • 8 - 9 felii de costita

Mod de preparare

1) cu fasole alba: se inmoaie fasolea cu o seara inainte, se incalzeste untura ( sau uleiul ) se caleste ceapa si legumele se aduga boiaua si usturoiul trecut prin presa se stinge imediat ( dupa 1 -2 sec )cu putina apa, se aduga fasolea, majoranul, cimbrul si foaia de dafin, se sareaz si se pipareaza. Se fierbe la foc mic partial acoperit pana fasolea incepe sa se sparga si sosul devine cremos.

Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita.

2) cu fasole din conserva: se caleste ceapa, se adauga boiaua si usturoiul trecut prin presa, se adauga fasolea, majoranul, si foaia de dafin. Se fierbe 30 - 40 min. Se serveste cu paine, muraturi si costita prajita.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise