Mancare din pastai de fasole cu carne de porc

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Mancare din pastai de fasole cu carne de porc

Ingrediente

  • Aproximativ 1/2 kg fasole proaspata pastai
  • 2-3 morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite boia dulce
  • 100 ml ulei
  • 2-3 catei de usturoi
  • cimbru
  • piper macinat
  • sare
  • otet de mere cu miere
  • 4 lingurite amidon alimentar
  • 1 legatura patrunjel verde.
  • 300-400 g carne de porc(pulpa)

Mod de preparare

Incepem cu carnita, pe care o spalam, o taiem cubulete si o punem la fiert in apa cu sare.

Curatam, spalam si taiem sau rupem pastaile bucatele, curatam si spalam ceapa si morcovii.

Intro cratita cu capacitate de 1 litru, punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt si morcovii taiati rondele, calim usor pana ceapa devine sticloasa, adaugam cele 2 lingurite de boia dulce, adaugam fasolea, acoperim cu apa si lasam sa fiarba la foc potrivit pana se inmoaie fasolea si morcovii. Intre timp completati apa care scade, legumele sa fie usor acoperite de apa. Presaram piper macinat proaspat, adaugam 1 lingurita cimbru uscat sau proaspat, potrivim gustul mancarii cu sare, inacrim usor mancarea cu otet de mere cu miere, care ii va da un gust placut, usor dulce-acrisor. Sa va spun o smecherie, otetul de mere cu miere, este mult mai gustos si sanatos decat otetul din vin, eu il folosesc la inacritul ciorbelor si al salatelor de cruditati. Pregatim imediat o diresatura din 4 lingurite de amidon si putina apa, care se adauga la mancare si obtinem un sos fin. Amestecam sa nu se faca cocoloase, clocotim mancarea 1 minut, apoi stingem focul. Adaugam, usturoiul zdrobit cu presa si patrunjelul verde tocat marunt. Se serveste cu bucatele de carne fiarta.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise