Fasole frecata, cu pirgalas si slanina prajita

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata
Fasole frecata, cu pirgalas si  slanina  prajita

Ingrediente

  • 500 g fasole boabe alba
  • 1 capatina de usturoi
  • ulei de masline
  • 2 cepe potrivite ca marime
  • sare, piper
  • boia de ardei dulce - o lingurita
  • boia de ardei iute - virf de cutit
  • slanina afumata - dupa pofta inimii sau dupa silueta

Mod de preparare

Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata).

Se spala din nou si se pune la fiert (eu o pun in oala cu presiune) cu o lingura de sare.

Dupa ce a fiert, atunci, fierbinte se pune in blender si se sfarima pina la omogenizare completa , ea trebuie sa aiba consistenta smintinii ( se mai intareste cind se raceste )

Se amesteca imediat usturoiul tocat si omogenizat, piperul si boiaua de ardei iute .

Separat se face pirgalasul : ceapa taiata marunt se caleste in ulei de masline pina straluceste si apoi se da deoparte si imediat se pune boiaua de ardei dulce.

Jumatate din acest pirgalas se pune peste fasole si se amesteca iar restul se pune in farfurie, peste fasolea deja aranjata ca portie.

Slanina se taie felii groase cam de 1/2 cm si se cresteaza pina aproape de soric, se prajeste in tigaia incinsa pina se rumeneste usor .

Alaturi de aceasta fasole merge piine sau mamaliga, fiecare ce maninca si ceva muratura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise