Fasole frecata cu castraveti murati

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Fasole frecata cu castraveti murati

Ingrediente

  • 500 gr fasole boabe albe
  • 2 cepe
  • 5-6 catei de usturoi
  • 3 linguri zarzavat
  • 1 lingurita bicarbonat
  • sare
  • piper
  • patrunjel uscat
  • 4 linguri ulei
  • 4-5 castraveti murati

Mod de preparare

Fasolea o spalam bine in 2-3 ape.

O punem intr-un vas cu apa fierbinte la umflat si o lasati acolo cam 2 -3 ore.

Intr-o oala punem apa la fiert.

Cand da in clocot punem fasolea cu o lingurita de bicarbonat.

O fierbem cam 15 minute apoi scurgem apa.

Punem iar fasolea la fiert,dar tot in apa clocotita.

Curatam o ceapa si o tocam.

Aceasta o amestecam cu zarzavatul si le punem peste fasole.

Condimentam cu putina sare,piper si presaram si putin patrunjel uscat.

Acoperim oala si lasam pe foc pana fasolea este fiarta,dar nu sfaramata.

Cealalta ceapa o curatam si o maruntim.

Intr-o tigaie punem uleiul la incins ,iar peste ulei ,ceapa.

O inmuiem in ulei,4-5 minute maxim,dar la foc potrivit si nu o rumenim.

Castravetii le indepartam capetele si ii facem cubulete.

Usturoiul il curatam si il pisam.

Cand fasolea s-a fiert o scurgem de apa si o lasam la racorit.

Rece o dam prin masina sau prin blender.

Peste punem ceapa inmuiata,castravetii taiati si usturoiul.

Le amestecam si mai condimentam cu sare si piper,daca mai e nevoie.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise