Reteta postata pe: 03 aprilie 2009
Ingrediente
400 g fasole alba cu boabe mari, 2 morcovi, 3 cepe, 6 linguri ulei de floarea soarelui, 1 sau 2 lingurite boia dulce, sare, 2-3 crengute de patrunjel verde, 1 sau 2 catei usturoi, un praf de cimbru(cine doreste)
Dificultate: Redusa | Timp: 2h 30 min
Mod de preparare
Fasolea spalata, se pune la fiert cu apa rece. Eu obisnuiesc dupa ce incepe fasolea sa fiarba si iasa apa galbena, sa scurg aceasta apa si sa pun din nou la fiert fasolea cu apa rece.(Procedez asa si atunci nu sunt probleme cu stomacul). Acum adaug morcovii taiati rondele, o ceapa, patrunjelul verde, cateii de usturoi. Dupa ce fasolea a fiert bine, scurg apa intrun vas si folosesc robotul pt a mixa totul(fasolea + morcovii+patrunjelul, chiar si ceapa si usturoiul). Potrivesc de sare. Daca e prea consistent, mai adaug putina apa din vas, pana obtin consistenta dorita, apoi pun praful de cimbru. Pregatesc apoi prajeala, (este o reteta din Ardeal) astfel: restul de ceapa taiata solzisori se prajeste in ulei sa devina crocanta, stingem focul si adaugam imediat o lingurita sau doua de boia dulce pt culoare. Aceasta prajeala se aduga deasupra peste fasolea frecata. Cand nu postiti prajiti slanina.
Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole frecata" nu uita sa-i faci un
review
Alte retete
din Retete de post
Pasul 1:
Taiem ceapa verde in rondele. Tocam marunt patrunjelul.
Pasul 2:
Pregatim un blender
1 vot
2 comentarii
20 min
Fasolea se spala si se pune la inmuiat in apa calduta pentru 24 de ore (trebuie sa fie bine infoiata).
Se
14 voturi
13 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Recomandari pentru tine si casa ta
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate
constanta proca (Chef de cuisine) , 27 iunie 2010
Tare buna mai este !
burdulea maria elena , 18 mai 2010
O mancare sanatoasa si satioasa.
constanta proca (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Asa se face si in zona din care sunt eu , Barlad,judetul Vaslui.
maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Ce buna este ,tare mult imi place.
Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 18 mai 2010
Asa se face si in familia mea,in Banat.I-mi place mult cu acritura!
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Toata familia o mananca.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Multumesc pt aprecieri.
Alice85 (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Gustoasa trebuie sa fie,nu are cum sa nu fie buna!
valentina ionita (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
O bunatate,iar prezentarea este super...
burdulea maria elena , 17 mai 2010
Mirey, daca te uiti la mod de preparare la fel fac si eu mixez toata fiertura cu legume cu tot.
mirey (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Foarte gustoasa!Eu mixez un morcov si o bucatica de telina,care au fiert odata cu fasolea.
Lia Maria (Chef de cuisine) , 25 noiembrie 2009
Azi, am gatit si eu fasole frecata si pt ca suntem in post, am pregatit prajeala cu ceapa, un catel de usturoi si in loc de boia, am pus doua linguri pasta de tomate. Am servit-o cu conopida murata si a fost un deliciu, incercati si voi.
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 22 septembrie 2009
Da, acum vine fasolea uscata din anul acesta si eu o sa fac sa ne saturam, ne place tare mult.
Vekas (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009
Doamne, Lenuta, mi-ai facut o pofta.....
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 21 septembrie 2009
Multumesc de aprecieri.
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009
O bunatate...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 20 septembrie 2009
O bunatate...
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 18 septembrie 2009
Da, asa si este buna, dar pe langa mamaliguta si muratura(e f buna cu varza murata) iarna mai servim si costita sau carnati afumati de porc.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 septembrie 2009
Foarte buna. Asa fac si eu. Noi mancam cu maaliga si muraturi.