Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Fasole facaluita(dupa reteta Doinei Varga)

Ingrediente

  • 500 gr de fasole alba uscata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 morcovi
  • 1 cartof
  • rosii cherry
  • 7-8 catei de usturoi
  • 3 cepe
  • telina
  • patrunjel verde
  • 50 gr bulion
  • 50 gr ketchup de ardei cu rosii
  • sare
  • piper
  • ulei

Mod de preparare

Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata.Se scurge de apa,se clateste de cateva sub jetul de apa rece si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Se spala si se curata legumele.Se pun morcovii,cartoful,telina,2 felii de ardei rosu si 2 cepe peste fasole .Se lasa sa fiarba timp de 1 ora la oala normala sau 30 de minute la oala cu presiune.Intre timp pregatim sosul. Se curata si se toaca marunt celelalte cepe si se pun la calit in ulei, adaugati ardeiul rosu tocat , 1 lingura de ketchup, sare, piper, si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa, apoi scurgeti uleiul intr-o ceasca.

Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele din zeama(mai putin cartoful), si boabele de fasole le pasam bine pana devin ca un piure mai gros.

Intr-o cratita se amesteca usturoiul dat pe razatoarea mica, uleiul in care s-a prajit ceapa, bulionul ramas, restul de ketchup si se amesteca cu fasolea noastra facaluita.

Se gusta si se potriveste de sare si piper.

Se aseaza in farfurii,peste care turnam sosul de ceapa si ornam dupa gust.Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise