Fasolea se pune la inmuiat cu o seara inainte de a fi preparata.Se scurge de apa,se clateste de cateva sub jetul de apa rece si se pune la fiert intr-o oala cu apa si sare.Se spala si se curata legumele.Se pun morcovii,cartoful,telina,2 felii de ardei rosu si 2 cepe peste fasole .Se lasa sa fiarba timp de 1 ora la oala normala sau 30 de minute la oala cu presiune.Intre timp pregatim sosul. Se curata si se toaca marunt celelalte cepe si se pun la calit in ulei, adaugati ardeiul rosu tocat , 1 lingura de ketchup, sare, piper, si 2-3 linguri de bulion si lasati la calit pana se inmoaie ceapa, apoi scurgeti uleiul intr-o ceasca.
Dupa ce a fiert fasolea, se scot legumele din zeama(mai putin cartoful), si boabele de fasole le pasam bine pana devin ca un piure mai gros.
Intr-o cratita se amesteca usturoiul dat pe razatoarea mica, uleiul in care s-a prajit ceapa, bulionul ramas, restul de ketchup si se amesteca cu fasolea noastra facaluita.
Se gusta si se potriveste de sare si piper.
Se aseaza in farfurii,peste care turnam sosul de ceapa si ornam dupa gust.Pofta buna!
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii