FASOLE BATUTA DELICIOASA

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
FASOLE BATUTA DELICIOASA

Ingrediente

  • 1kg fasole
  • 2-3cepe
  • 6 catei de usturoi
  • 400 ml rosii pasate
  • sare
  • putin patrunjel
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se alege fasolea,se spala bine si se lasa la inmuiat peste noapte. A doua zi se fierbe in apa cu sare pana incepe bobul sa se desfaca.Usturoiul se curata, se spala si se piseaza. Ceapa se curata si se lasa putin in apa rece ca sa iasa toxinele.O ceapa se taie marunt si celalte 2 se taie fideluta( pestisori). Fasolea se strecoara,dar nu de tot, cat sa mai ramana lichid in ele; se da prin masina de tocat carne sau prin robotul de bucatarie. Zeama strecurata se pastreaza, poate mai este nevoie de ea, daca iese iahnia prea uscata. Ceapa tocata marunt se undeste cu 2-3 linguri de ulei de masline si cand este gata se pune peste fasole. Se adauga usturoiul pisat si sare dupa gust si se amesteca bine. Se pune fasolea in farfurii sau in castroane si se face sosul. Ceapa taiata fideluta se caleste in ulei, apoi se adauga rosiile pasate si se fierbe aproximativ 20 de minute. Cu 5 min. inainte sa fie gata sosul, se adauga patrunjelul tocat marunt. Se lasa sosul sa se racoreasca putin, se toarna peste fasole si se intinde uniform. Se decoreaza cu patrunjel verde si se serveste cu salata de varza murata. Este delicioasa. POFTA BUNA!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise