Alegem fasolea (nu ca pe vremuri, bob cu bob, căci era plină de impurități), o spălăm în 2-3 ape și o lasăm să stea în apă rece la înmuiat, peste noapte (cel mai bine)!
Aruncăm apa în care a stat fasolea la înmuiat (vedeți că fasolea absoarbe apă, deci trebuie să fie suficientă!).
Eu pun fasolea la fiert în Kukta, timp de 30 de minute, după ce a ”fluierat” supapa!
După ce a fiert, o scot, o scurg de apă și o las să se răcească!
După ce s-a răcit, o pun întro oală, cu usturoiul tăiat și cu ajutorul unui blender, o fac pastă.
În timpul mărunțirii adaug uleiul și apa minerală, până ajung la consistența dorită!
Punem fasolea bătută în vasul de prezentare și presărăm peste ea, boia de ardei dulce.
Între timp, ceapa tocată mărunt, e pusă la călit în ulei și se rumenește amestecând în permanență, ca să nu se ardă!
După ce s-a rumenit uniform, se scoate din tigaie, se întinde uniform cu o lingură peste fasolea bătută!
Vasul se pune la frigider.
Se servește rece!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii