Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca, perfecta pentru orice masa.

Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
60 minute
Complexitate
redusa
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Ingrediente

  • 500 g fasole uscata
  • 2-3 cepe mari
  • un morcov
  • 4-5 catei de usturoi
  • 100 ml ulei
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura pasta de rosii
  • 1 frunza de dafin (optional)

Mod de preparare

Spala bine fasolea si las-o la inmuiat in apa rece timp de 8-12 ore (preferabil peste noapte).
Scurge fasolea si clateste-o bine. Pune-o la fiert intr-o oala mare cu apa proaspata si adauga frunza de dafin, morcovul si o ceapa.

Lasa fasolea sa fiarba la foc mediu pana cand devine moale (aproximativ 1-1,5 ore). Schimba apa o data sau de doua ori in timpul fierberii pentru a reduce balonarea.

Scurge bine fasolea fiarta si paseaza-o cu ajutorul unui blender sau al unui mixer pana obtii o pasta fina.
Adauga usturoiul zdrobit si sare dupa gust. Mixeaza din nou pana se incorporeaza bine ingredientele.

Incinge uleiul intr-o tigaie mare si adauga ceapa taiata solzisori.
Caleste ceapa la foc mediu pana devine aurie si caramelizata. Adauga pasta de rosii si amesteca bine. Condimenteaza cu sare si piper dupa gust.

Asaza fasolea batuta pe un platou sau intr-un bol si pune deasupra ceapa calita.
Serveste cu paine proaspata, castraveti murati la soare sau muraturi asortate.

Sugestii:
Pentru un gust autentic, foloseste ulei de floarea-soarelui si usturoi romanesc.
Poti adauga si putina boia de ardei dulce in ceapa calita pentru o culoare si un gust mai intens.
Aceasta reteta de fasole batuta cu ceapa calita este perfecta pentru a fi savurata atat ca fel principal, cat si ca garnitura. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise