Spalam fasolea si o punem intr-o oala incapatoare, plina cu apa rece. O fierbem cca 15 minute, apoi aruncam apa, clatim fasolea cu apa fierbinte si o punem din nou la fiert, in oala plina cu apa fierbinte. Adaugam morcovii si ceapa taiate in bucati mari.
Fierbem fasolea cca 45-60 minute ( timpul variaza in functie de fasolea folosita) sau pana cand se inmoaie complet.
Scoatem boabele de fasole si legumele cu o paleta cu gauri si le punem intr-un vas incapator. Nu aruncam apa in care a fiert fasolea.
Facem fasolea cu masina de tocat sau cu mixerul,in cazul in care compozitia este prea densa mai adsugam din apa in care a fiert fasolea,dar putin cate putin ca sa nu devina prea lichida.
Luam celelalte 4 cepe,le taiem fideluta si le punem la prajit in ulei pana se rumenesc, apoi adaugam bulionul si mai lasam cateva minute amestecand bine.
Cand ceapa este gata luam tigaia si turnam cate putin ulei amestecand in fasole si apoi punem ceapa deasupra compozitiei,ornand frumos fasolea.
Se poate servi ca atare, eu am servit cu carnaciori prajiti.
Descopera reteta traditionala de carnati de casa cu boia si usturoi, un preparat autentic din carne de porc. Afla pas cu pas...
Carnati de casa cu boia si usturoi. Reteta traditionala de carnati de porc facuti in casaDescopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin...
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii