Fasolea curatata daca e cazul, spalata, o punem de seara intr-un vas cu apa; a doua zi scurgem apa si o punem la fiert; cand incepe sa se increteasca boabele, scurgem apa, clatim cu jet de apa rece, apoi punem apa calda si lasam sa fiarba; adaugam dupa ce da in clocot,3 cepe taiate marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mici si 1 lingura cu sare, acoperim si lasam sa fiarba 1h; dupa acest timp, fasolea daca este foarte bine fiarta, strecuram, o punem intr-un vas, o pasam cu blenderul vertical, piureul obtinut il frecam cu mixerul adaugand cate putin ulei de masline ca la maioneza, condimentam dupa gust, apoi incorporam usturoiul foarte bine pisat; punem fasolea in boluri si lasam deoparte. Separat intr-o tigaie cu ulei incins calim ceapa ramasa tocata marunt, iar cand este aurita adaugam si cutia cu rosii pasate; lasam sa fiarba pana scade, apoi punem cate 1-2 linguri de ceapa deasupra pe fasole. Se serveste cu mamaliguta si muraturi. Eu am pus pe farfurie un strat de mamaliguta, fasole cu ceapa deasupra, apoi alt strat de mamaliga, fasole cu ceapa si verdeata (asemeni unui tort!!!).
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii