Fasolea,curata,se pune in apa rece,cel putin 6 ore.Apoi,se spala,iar si tot cu apa rece se pune la fiert,cu 1 lingurita(rasa) de sare.Este f.bine,daca se fierbe in oala de presiune,deoarece,trebuie sa fie moale si bobul si coaja.
Cind,fasolea e fiarta bine,se strecoara(dar nu aruncam apa),se paseaza(manual sau electric);se pune cu fasolea(cind se paseaza) si usturoiul batut;apoi,cind fasolea e spumoasa,daca e nevoie,se pune putin din zeama ,in care a fiert fasolea;se potriveste de sare,se pune pe un platou.
Ceapa se taie pestisori,si se prajeste in uleiul de masline;dupa ce e calita,se pune boiaua,se amesteca.Se ia de pe foc si se pune peste fasolea batuta.
Se serveste calduta ca atare,cu muraturi.............
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii