Farfale in sos, cu piept de pui crocant

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Farfale in sos, cu piept de pui crocant

Ingrediente

  • 400 g farfale
  • un piept de pui
  • pesmet
  • un ou
  • 2 linguri faina
  • diverse condimente
  • Pentru sos:
  • 6-7 linguri suc de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3 linguri cu smantana
  • condimente

Mod de preparare

Pieptul de pui se spala se dezoseaza si se taie fasii subtiri.

Oul se bate cu faina , apoi cu condimente dupa gust: sare,piper,boia dulce,busuioc si marar uscat,vegeta.

Pesmetul il amestecam cu diverse ierburi aromate:busuioc ,menta, patrunjel, marar.

Luam fiecare fasie de piept de pui , o trecem prin amestecul de ou apoi o tavalim prin pesmetul aromat.

Prajim in ulei incins pana devin usor crocante.Le scoatem pe servete de hartie sa se scurga .

Fierbem pastele in apa cu sare, le scurgem si

le clatim in mai multe ape reci, apoi le

amestecam cu putin ulei de masline sa nu se lipeasca intre ele.

Pregatim si sosul:

Prajim usturoiul taiat feliute in 3-4 linguri

ulei apoi adaugam sucul de rosii si smantana.Amestecam bine si lasam pe foc pana se ingroasa putin.

Adaugam si condimentele dupa gust: sare,vegeta,piper,boia dulce, boia iute,busuioc,patrunjel, marar,cimbru.

La sfarsit adaugam si pastele si

amestecam foarte usor.

Montam pe farfurie un strat de paste

in sos ,presaram patrunjel verde tocat si deasupra

repartizam fasiile crocante de pui.

Servim preparatul in stare calda.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise