Pentru blat, se bat galbenusurile cu fructoza si cu untul moale. Se adauga cacao,esenta de rom, laptele si faina amestecata in prealabil cu praful de copt. Se toarna in forma de copt tapetata cu hartie de copt si se lasa in cuptorul incins cam 30 min la foc potrivit.
Pentru crema de jeleu, se paseaza 4 banane bine coapte, pana se obtine un pireu. Se incorporeaza gelatina dizolvata pe baie de abur. Se aseaza blatul inconjurat de inelul special de montat torturi. Se aseaza peste el jumatati de banane ramase. Se toarna deasupra jeleul. Se da la rece 3 ore.
Intre timp se prepara glazura. Se bate smantana cu fructoza, se adauga iaurtul si esenta de rom. Gelatina se lasa la inmuiatin putina apa rece, apoi se dizolva pe baie de abur. Cand e gata, se adauga peste crema si se omogenizeaza. Se scoate tortul, se adauga deasupra jeleului crema alba si se da din nou la frigider, pana se intareste.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii