Fantezie de vara

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Fantezie de vara

Ingrediente

  • blat:300gr biscuiti simpli
  • 200 gr margarina
  • umplutura:1 kg nectarine
  • 300 gr afine
  • 200 gr zahar
  • 600 gr branza de vaci
  • 300 gr iaurt natur
  • 3 linguri zeama de lamaie
  • 1 plic tort gelle transparent

Mod de preparare

Se zdrobesc biscuitii si se amesteca impreuna cu margarina.Compozitia se pune intr-o tava dreptunghiulara(sau patrata)tapetata cu hartie de copt.

Se taie nectarinele in patru si se scoate samburele.Se calesc intr-o cantitate mica de apa cca 5 min.Se spala afinele si se lasa la scurs.Jumatate din cantitatea de afine se paseaza formanduse un pireu.

Se prepara glazura transparenta din praful de tort gelle,25 gr zahar si 250 ml apa.Se amesteca branza de vaci cu iaurt,sucul de lamaie si zaharul.;se adauga si glazura transparenta.Se imparte compozitia in doua;intr-o jumatate se pune pireul de afine,folosind o furculita subtire,incat sa se formeze un model marmorat.

In forma se aseaza blatul de biscuiti,se aseaza 1/2 din creama alba.Se aseaza nectarinele si niste afinesi se acopera cu restul de crema alba si cea marmorata se pune deasupra.Se mai pun afine deasupra ca si decor.Prajitura se da la frigider cel putin 5 ore.Se scoate din forma si se taie felii.

pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise