Fajitas mexicana

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 4 portii.
  • 1 ardei gras verde,1 ardei gras rosu(sau gogosar),2 cepe mari(3 daca sunt mai mici),2 rosii(optional),800 gr. carne de vita,de preferabil fara grasime( se poate folosi de porc sau de pui sau se pot combina),300 gr. fructe de mare(optional), unt, zeama de lamaie verde,sos de soia,condimente.

Mod de preparare

Se ia carnea de vaca si se taie fidelute;se pune intr-un castron cu sare,piper zeama de la o lamaie verde, putin sos de soia si se lasa la marinat pentru o jumatate de ora.Cele 2 cepe se taie rondele sa ramana in forma de inele cam de 0.05 - 1 cm grosime dupa care se pun intr-o tigaie intinsa la calit cu putin unt si cativa stropi de ulei de masline,la foc potrivit.Intre timp intr-o alta tigaie intinsa si bine incinsa punem carnea ca sa se prajeasca,va iesi ca la gratar.Cand ceapa este moale si translucenta se scoate pe o farfurie.In aceiasi tigaie mai adaugam putin unt si ulei de masline si se pune ardeiul ( care este taiat fideluta de aceiasi grosime cu ceapa) la calit.Cand s-a inmuiat ardeiul se scoate pe o farfurie.In aceiasi tigaie mai agaugam putin unt si punem la prajit fructele de mare care se condimenteaza cu sare si piper.Cand au prins culoarea rozalie se intorc se mai lasa 2 minute si se scot.

Cand carnea este gata se toarna ceapa,adrdeiul si fructele de mare.Se condimenteaza cu sare,piper,coriandru.Se taie cele doua rosii rondele subtiri si se pun peste carne.Se mai lasa toate in tigaie la foc potrivit pana se incalzesc rosiile si incep sa se desprinda de coaja.Se scot intr-un castron si se servesc fierbinti cu lipie si guacamole. Buen provecho!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise