Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Fajitas de pui cu guacamole si sos salsa

Ingrediente

  • 4 jumatati de piept de pui
  • tortillas (wrap, lipii)
  • 2-3 ardei (pentru un aspect placut, de preferat unul rosu, unul verde si unul galben)
  • 2 avocado bine copti
  • 300 gr de rosii cherry
  • patrunjel proaspat
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 cepe uscate
  • sare, piper
  • chilli
  • zeama de la 2 lime (lamai)
  • ierburi aromatice
  • ulei de masline

Mod de preparare

In prima etapa pregatesti puiul, il tai suvite subtiri si alaturi de el poti adauga ardeii si ceapa taiate similiar. Peste ele stoarce putina zeama de lime, stropeste cu ulei de masline, adauga sare, piper, ierburi aromatice si cativa fulgi de chilli. Amesteca toate ingredientele, apoi acopera vasul cu o folie alimentara si lasa la frigider pana ce te ocupi de sosuri (guacamole si salsa).

Guacamole este unul din sosurile mele preferate si mi se pare ca este foarte versatil, putand fi folosit in multe combinatii de mancare, carne, nachos, etc.

Ia 2 avocado, piseaza-le cu furculita pana ce pulpa se transforma intr-o pasta, adauga rosiile cherry tocate marunt, patrunjel verde, rondele mici de ceapa verde, sare, piper, zeama de la o jumatate de lime/lamaie si amesteca pana ce totul devine omogen.

Guacamole il prepari foarte usor, mai exact pasezi avocado pana ce devine pasta, adaugi apoi rosii tocate marunt, ceapa, patrunjel, usturoi (daca vrei), sare, piper si parte din zeama de la o lamaie.

Pentru sosul salsa foloseste o mana generoasa de rosii cherry, chilli, patrunjel verde tocat marunt, ulei de masline, piper, sare si un strop de ierburi aromatice. Amesteca-le intr-un bol si adulmeca aroma apetisanta.

Cat timp ai pregatit sosurile, puiul si legumele s-au marinat destul de bine incat sa capete toate aromele minunate si vor fi numai bune de pus pe gratarul bine incins. Tine-le pe foc potrivit cam 6-8 minute pana ce puiul este usor rumenit si a capatat o culoare aurie.

Inainte de a servi, incinge o tigaie si tine maxim un minut fiecare tortilla pentru a le incalzi.

Acum nu-ti ramane decat sa pui de-o masa mare si sa te bucuri din plin de mixul de arome.

Pofta buna!

Cori.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Tort Diplomat

Tort Diplomat

Reteta de tort Diplomat. Cum faci acasa cel mai bun tort Diplomat.

Tort Diplomat
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...

Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie
Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa

Incearca reteta noastra de fursecuri fragede umplute cu gem: un desert simplu si delicios, perfect pentru orice ocazie. Afla...

Fursecuri fragede umplute cu gem. Reteta simpla si delicioasa
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise