Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin fiecare etapa, de la prepararea aluatului pana la umplerea cu crema fina de ciocolata. Perfect pentru o gustare sau un desert gustos, acesti faguri vor incanta toti iubitorii de dulciuri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Ingrediente

  • Aluat
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • un varf de lingurita de sare
  • un plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de amoniac stinsa in 2 linguri de otet
  • 250 g faina
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata (cu lapte am folosit eu)
  • 50 g unt
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Faguri deliciosi, pufosi si foarte simplu de preparat.

Mixam ouale cu vanilia, un praf de sare si zaharul pana dublam compozitia. Adaugam uleiul, laptele, amoniacul stins in otet si faina. Compozitia obtinuta trebuie sa arate ca o smantana goasa.

Incalzim forma pentru faguri, punem cate o lingura rasa din aluat si, cu rabdarem coacem fagurii.

Crema, pe care va trebui s-o facem inainte de a prepara fagurii, este foarte simplu de executat. Se incalzeste smantana pentru frisca pana la punctul de fierbere, se stinge focul si si se pune peste ea ciocolata rupta bucatele si untul. Se lasa cateva minute, dupa care se omogenizeaza bine. Se pune romul si se da la rece cateva ore.

Apoi se mixeaza pana devine pufoasa.

Apoi putem umple fagurii. Se pot pudra cu zahar pudra vanilat, decora cu ciocolata sau ii putem lasa simpli.

Din retetele cu gust de copilarie, mai puteti incerca si nuci umplute, salam de biscuiti sau cornulete cu nuca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise