Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Descopera cum sa prepari faguri cu crema de ciocolata, pas cu pas. Aceasta rețeta simpla si detaliata te va ghida prin fiecare etapa, de la prepararea aluatului pana la umplerea cu crema fina de ciocolata. Perfect pentru o gustare sau un desert gustos, acesti faguri vor incanta toti iubitorii de dulciuri.

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa
Faguri cu crema de ciocolata reteta pas cu pas

Ingrediente

  • Aluat
  • 6 oua
  • 8 linguri de zahar
  • 8 linguri de ulei
  • 10 linguri de lapte
  • un varf de lingurita de sare
  • un plic de zahar vanilat
  • 1 lingurita de amoniac stinsa in 2 linguri de otet
  • 250 g faina
  • Crema
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g ciocolata (cu lapte am folosit eu)
  • 50 g unt
  • 1 lingura esenta de rom

Mod de preparare

Faguri deliciosi, pufosi si foarte simplu de preparat.

Mixam ouale cu vanilia, un praf de sare si zaharul pana dublam compozitia. Adaugam uleiul, laptele, amoniacul stins in otet si faina. Compozitia obtinuta trebuie sa arate ca o smantana goasa.

Incalzim forma pentru faguri, punem cate o lingura rasa din aluat si, cu rabdarem coacem fagurii.

Crema, pe care va trebui s-o facem inainte de a prepara fagurii, este foarte simplu de executat. Se incalzeste smantana pentru frisca pana la punctul de fierbere, se stinge focul si si se pune peste ea ciocolata rupta bucatele si untul. Se lasa cateva minute, dupa care se omogenizeaza bine. Se pune romul si se da la rece cateva ore.

Apoi se mixeaza pana devine pufoasa.

Apoi putem umple fagurii. Se pot pudra cu zahar pudra vanilat, decora cu ciocolata sau ii putem lasa simpli.

Din retetele cu gust de copilarie, mai puteti incerca si nuci umplute, salam de biscuiti sau cornulete cu nuca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise