Se taie carnea cuburi si se aseaza intr-o tava mai inalta. Se curata si se spala toate legumele, apoi se taie cuburi medii. Se adauga pe rand legumele taiate peste carne, incepand cu ceapa si usturoiul. Se stropeste cu uleiul de masline. In paharul cu pasta de rosii dizolvata se adauga toate condimentele, inclusiv sarea, si se amesteca bine. Se toarna acest mix peste legume. Se acopera tava cu folie de aluminiu,se pliaza foarte bine pe margini pentru ca lasa legumele suc si sa nu curga din tava, se inteapa de 2-3 ori deasupra si se da la cuptorul preincalzit la 180 grade C pentru 3-4 ore.
Cand e gata se scoate de la cuptor si se amesteca in tava. Carnea trebuie sa fie frageda astfel incat sa se topeasca in gura.
Eu prefer dupa ce amestec totul in tava sa pun portii pentru fiecare in boluri de lut si sa presar cascaval si putin chili negru fulgi si sa mai las bolul la cuptor pina se topeste cascavalul.
Acest fel de mancare este traditional turcesc si se serveste cu orez fiert.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii