1. Se puna apa si faina intr-un vas care poate fi apoi acoperit si se amesteca bine. Se acopera si se lasa peste noapte la temperatura camerei. A doua zi, se mai adauga faina si apa in vas. Se acopera si se lasa din nou peste noapte. A treia zi se face acelasi lucru.
2. Aluatul: intr-un vas mare se dizolva drojdia si zaharul cu apa calduta. Si se lasa asa timp de 10 minute pana devine o compozitie cremoasa.
3. Apa si faina care au fost lasate 3 zile la fermentat se impart in bucatele mici si se adauga la compozitia din drojdie. Se amesteca adaugandu-se din nou faina si sare. Cand aluatul e gata se aseaza pe o suprafata presarata de faina si se framanta pana devine neted si elastic, timp de 8 minute. Se mai adauga in ploaie putina faina peste aluat si apoi se acopera cu un prosop uscat. Se lasa la crescut pana isi dubleaza marimea.
4. Se pune aluatul din nou aluatu;l pe o suprafata presarata cu faina si se apasa pentru a elimina aerul. Se imparte apoi in jumatate si se framanta fiecare bucata pentru 2 sau 3 minute. Se modealeaza on forma unor franzele ovale. Se pulverizeaza apoi faina de grau in 2 tavi. Se tavalesc si se intind cele 2 franzele. Se stropeste suprafata franzelellor cu faina. Se acopera cu un prosop uscat si se lasa la crescut intr-un loc cald pana isi dubleaza marimea. Intre timp se pre-incalzeste cuptorul la 220 de grade C.
5. Se aseaza apoi la copt timp de 30-40 min. in cuptorul pre-incalzit. Se stropesc cu apa de 3 ori in primele 15 minute. Franzelele sunt gata cand suprafata nu a gol cand sunt ciocanite. Se lasa la racit inainte de a fi servite
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosReteta de mucenici muntenesti. Cum faci acasa reteta de mucenici muntenesti.
Mucenici muntenestiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii