Conopida se desface in buchetele .
Buchetelele de conopida se fierb in apa si sare 10 minute.Se pun intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa si sa se raceasca.
Ceapa, usturoiul, frunzele de menta si patrunjel se maruntesc intr-o masina de taiat vegetale.
Se pun intr-un bol impreuna cu faina, ouale, laptele si condimentele; se amesteca bine , pentru a nu ramane cocoloase de faina.
Se incinge uleiul si se pun la prajit buchetele de conopida dupa ce le-am introdus in scrob.
Se lasa la foc mediu pana iau o culoare aurie.
Se scot pe hartie absorbanta de bucatarie, apoi se aranjeaza pe platoul pe care le servim.
Se mai poate face si alta varianta.
Dupa ce conopida s-a fiert se desparte in buchetele si mai mici; acestea se introduc in scrob si cu lingura se pun in uleiul incins , pentru a forma placintele.
Se consuma calde sau reci cu lipie araba, ridichi si ceapa verde.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii