Eclere cu crema

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Eclere cu crema

Ingrediente

  • Pentru eclere
  • 250ml apa
  • 1 jumatate lingurita sare
  • 100g unt
  • 150g faina
  • 4 oua
  • 1 priza de praf de copt
  • Pentru crema
  • 4 oua
  • 300g zahar
  • 5 linguri faina
  • 800ml lapte

Mod de preparare

Eclere

Se pune apa intr-un vas si se pune la fiert.Se adauga sarea si untul si se lasa sa se topeasca.Se amesteca din cand in cand.Se ia vasul de pe foc in momentul in care incepe sa fiarba si se adauga faina+praful de copt dintr-o data.Se omogenizeaza cu o lingura si punem din nou vasul pe foc.Se opareste compozitia la foc mediu 2-5 minute,pana cand se desprinde de pe fund si formeaza un film alb.Aluatul se pune intr-un vas si se lasa putin sa se raceasca.Se amesteca pe rand ouale si se amesteca.Nu se adauga urmatorul ou pana ce primul nu este bine omogenizat.Aluatul se amesteca pana cand devine neted si stralucitor.

Se lasa sa se raceasca complet si se introduce intr-un sprit.Se tapeteaza tava cu hartie cerata si se spriteaza rozete cam de marimea unei mingi de ping-pong.

Gogosile se coc cca.25 min la 200C sau pana devin aurii(depinde de cuptor).Nu se va deschide cuptorul in timpul coacerii sub nici o forma caci gogosile se vor lasa si nu vor mai fi goale in interior asa cum trebuie sa fie aluatul de eclere.

Se scot,se lasa la racit si inainte de-a le umple se taie "capacele"cu un cutit sau cu foarfeca.

Crema

Punem la fiert 600 ml. lapte cu 100g zahar intr-un vas.Intre timp

se freaca 4 galbenusuri cu 150g zahar si 5 linguri de faina.Se subtiaza cu 200 ml lapte rece si se toarna peste laptele fierbinte amestecand in continu.Se amesteca crema pana se ingroasa(devine ca o budinca).Luam vasul de pe foc si lasam 5-10 minute la racit.

Batem cele 4 albusuri spuma cu 50g zahar si le adaugam la crema de lapte.Omogenizam pana obtinem o crema pufoasa,dar ferma.Se lasa sa se raceasca complet.

Taiem capacele din fiecare ecler si cu o lingura se va umple partea inferioara cu crema (eclerul e gol pe interior)dupa care punem capacelul la loc.Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.Se servesc pudrate cu zahar praf.

Bon apetit!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise