Intr-o oala mai mare punem apa impreuna cu uleiul la fiert. Cand incepe sa clocoteasca, luam de pe foc, adaugam faina si amestecam repede. Lasam deoparte sa se raceasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a racit complet adaugam rand pe rand ouale, amestecand dupa fiecare cu o lingura de lemn pana cand ouale sunt bine incorporate.
Din aluatul astfel obtinut luam cu o lingura cate o biluta si le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit circa 30-35 minute.
Intre timp pregatim crema de vanilie.
Punem pe foc jumatate din lapte (300ml) si adaugam miezul din pastaia de vanilie impreuna cu pastaia. Separam ouale si adaugam galbenusurile in cealalta jumatate de lapte, deasemenea adaugam si jumatate din zahar (100 gr) si faina. Frecam bine cu mixerul si trecem prin sita in laptele de pe foc. Amestecam continuu cu o lingura de lemn pana se ingroasa. Albusurile le batem spuma tare cu zaharul ramas (100 gr) si incorporam usor in crema calda.
Dupa ce s-au copt eclerele, le lasam sa se raceasca, apoi le taiem capacelele, dar nu de tot si le umplem cu crema de vanilie.
La final le glazuram cu ciocolata topita sau le pudram cu zahar praf.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii