Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.
Se pun apa, sarea si uleiul intr-o cratita la foc pana cand ating punctul de fierbere, apoi se adauga toata faina deodata.
Se ia cratita de pe foc si se amesteca totul pana cand se omogenizeaza. Se lasa sa se raceasca.
Dupa ce aluatul s-a racit complet, se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se poate folosi mixerul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se umple un posh cu aluatul obtinut si se formeaza eclerurile pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt, lasand spatiu suficient intre ele.
Se introduce tava la cuptor la foc maxim pana cand eclerele sunt un pic rumenite, apoi se deschide usa cuptorului si se inteapa cojile din loc in loc cu o scobitoare.
Se introduce din nou tava la cuptor, dar la foc mai mic, pentru ca eclerurile sa se usuce inauntru si sa nu se arda la exterior.
Dupa ce eclerele sunt gata, se opreste focul si se mai lasa cojile circa 5 minute in cuptor (daca sunt prea rumene nu se mai lasa in cuptor), apoi se pot scoate si lasa sa se raceasca.
Se procedeaza la fel si cu aluatul ramas.
Se pregateste crema. Intr-o craticioara se mixeaza galbenusurile cu sarea si zaharul. Se adauga esenta de vanilie, laptele si faina si se omogenizeaza, apoi se adauga untul taiat bucatele.
Se pune craticioara la foc si se amesteca continuu in el cu ajutorul unui tel pana cand se ingroasa compozitia. Apoi, crema obtinuta se pune intr-un castron mare si se lasa sa se raceasca.
Dupa aceea, peste crema racita se adauga frisca lichida si se mixeaza.
Cojile de eclere se taie de-a lungul si se umplu cu crema de vanilie cu ajutorul unui posh.
Ciocolata se rupe in bucatele si se pune la foc intr-un craticior impreuna cu laptele, amestecand continuu pana cand se topeste.
Cu ajutorul unei pensule, se ung eclerele cu ciocolata.
Eclerele cu crema de vanilie se pastreaza la rece.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii