Ecler

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Ecleruri: 1 pahar ulei, 1 pahar apa, 1 pahar faina
  • Crema: 1 litru lapte, 3 oua (galbenusurile), 1 pahar faina, 1 pahar jumatate de zahar, zahar vanilat.
  • Glazura: 2 linguri smantana, 2 linguri cacao, 4 linguri zahar

Mod de preparare

Eclerurile: se pune apa si uleiul intr o cratita iar cind incepe sa clocoteasca, se adauga faina si se amesteca pina se incorporeaza totul. Se da la o parte, iar cind este aproape rece se adauga 3 oua pe rind. Se pune compozitia intr-o punga care se taie putin la colt si se toarna in tava sub forma de betisoare si se coc

Crema: se amesteca totul pe foc pina se ingroasa .Se da pe marginea plitei si se bat cele 3 albusuri spuma dupa care se amesteca cu restul compozitiei

Glazura: se lasa sa dea citeva clocote, dupa care se ia dupa foc si se orneaza eclerurile.

Asamblare: Ecleurile coapte se decupeaza ca un capacel deasupra si se umplu cu crema. Se acopera cu capacelul decupat si se pune glazura.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Supa de ceapa

Supa de ceapa

Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.

Supa de ceapa
Ostropel de pui

Ostropel de pui

Ostropel de pui
Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata

Negresa cu ciocolata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise