Prima data se prepara crema pentru a avea timp sa se raceasca.Frecam bine galbenusurile cu zaharul,adaugam laptele rece putin cate putin si continuam amestecand bine.Apoi adaugam faina si amestecam pana se omogenizeaza bine.Punem ciocolata si continuam mestecand.Introducem bolul in microunda 4 minute,scoatem si mestecam bine apoi introducem alte 4 minute.Din nou il scoatem si amestecam bine si il lasam sa se raceasca.Acum pregatim eclairele.Punem cuptorul la incalzit la 200 grade.Incalzim intr-un recipient,apa,laptele,untul,zaharul si sarea.Il dam la o parte cand incepe sa fiarba si adaugam faina.Amestecam bine si il punem din nou pe foc un minut fara sa lasam de mestecat.Aluatul trebuie sa se desprinde de pe peretii oalei.Adaugam cele 2 oua,unul cate unul si amestecam.Imediat il luam de pe foc.Ungem tava cu unt si faina.Umplem un pos de ornare cu acest aluat si formam in tava 8 bastoane de vreo 10cm de lungi.Batem oul si le ungem pe deasupra si cu o furculita facem niste dungi pe deasupra in lungime.Le punem la cuptor vreo 20 minute si nu deschidem usa im primele 15 minute.Apoi le lasam sa se raceasca.Odata ce s-au racit le taiam in lungime cu un cutit de paine si le umplem cu crema de ciocolata cu ajutorul cu ajutorul posului si le inchidem usor cu degetele.Intr-o oala punem fondantul la incalzit la foc mic atat cat sa se inmoaie putin.Cu o spatula de silicon amestecam fondantul pana ajunge la temperatura de 35grade.Acoperim ecairele cu fondantul si retiram excesul cu ajutorul spatulei.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii