Reteta de dulceata din fructe de soc. Cum se prepara reteta de dulceata din fructe de soc fara conservant.
Dulceata din fructe de soc este delicioasa, usor asemanatoare la gust cu cea de afine. Se prepara usor, important este sa culegeti fructele din locuri cat mai curate si sa aveti putintica rabdare. Culegeti fructe bine coapte, moi la apasare si nu le consumati in stare cruda.
Asadar desprindeti bobitele de soc de pe ciorchini, spalati-le sub jet de apa si lasati-le la scurs intr-o sita.
In vasul in care veti face dulceata puneti zaharul, apa si zeama de lamaie. Fierbeti 5-6 minute pana cand ati obtinut un sirop gros, apoi adaugati fructele de soc.
Cand s-a format spuma, luati-o cu o lingura ori de cate ori este nevoie.
Fierbeti dulceata 25-30 de minute, pana cand incepe sa se lege.
Testati consistenta punand pe o farfurie care a stat la congelator o lingurita de dulceata. Cand s-a racit complet, nu trebuie sa curga prea usor. Sau cea mai simpla si sigura metoda, masurati temperatura dulcetii cu un termometru. Cand a atins 105 grade C, dulceata este gata si poate fi transferata in borcane sterilizate.
Dupa racire, etichetati-o si asezati-o frumos in camara. Spor la treaba!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii