Dulceata de zmeura reteta simpla. Cum se face reteta de dulceata de zmeura fara conservanti.
Reteta de dulceata de zmeura este una dintre preferatele mele. De obicei fac mai multe gemuri, dar, din zmeura prefer sa fac dulceata.
Asadar, alegem zmeura coapta dar cu bobul intreg, sanatos, fara pete sau lovituri. In general zmeura nu se spala, dar, daca nu provine dintr-un loc curat, treceti-o printr-un jet delicat de apa si lasati-o sa se scurga foarte bine.
Intr-o cratita puneti zaharul, apa si zeama de lamaie. Fierbeti la foc mare in jur de 5 minute, pana cand obtineti un sirop legat.
Adaugati apoi zmeura si amestecati delicat sa se amestece cu siropul. Cand a dat in clocot si a inceput sa se formeze spuma, dati focul mic si luati spuma formata, ori de cate ori este nevoie.
Fierbeti in jur de 15 minute, pana cand dulceata este legata ( faceti proba cu farfurioara) sau, daca aveti un termometru, pana cand temperatura a ajuns la 105 grade C.
Stingeti focul si lasati-o sa se raceasca, apoi transferati-o in borcane spalate si sterilizate corect.
Din cantitatile date obtinem 3 borcane de 375 de ml, plus ceva pentru degustare. Este minunata, deosebit de aromata si gustoasa. Spor la treaba!
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii