Dulceata de zarzare cu pepene galben

Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de zarzare cu pepene galben

Ingrediente

  • 3 kg zarzare proaspete, dulci si parfumate
  • 1,5 kg pepene galben cu miez portocaliu
  • 2 kg zahar
  • Mai ai nevoie de :
  • 6 borcane de 400g
  • o oala mare
  • o patura
  • un dram de dragoste

Mod de preparare

Pepenele galben il cureti de coaja si seminte si il tai cubulete.

Asezi intr-o oala suficient de mare straturi alternative de zarzare, zahar si pepene.

Lasi la rece peste noapte.

Asezi oala in cuptor, la foc mic si lasi sa fiarba 2 ore ( pana se leaga siropul).

Torni compozitia in borcanele curate, le capsezi , presari un dram de dragoste in fiecare si le dai la dunst uscat ( le lasi sa se raceasca invelite in patura) pentru 24 de ore.

Asezi borcanele in camara, pentru a le savura la iarna.

Dar nu uita sa o degusti mai intai...

Sa aveti spor!

Tips& Tricks: facuta la cuptor, dulceata isi pastreaza mai bine aromele.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios

Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...

Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si delicios
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor

Incearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...

Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptor
Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez

Sarmale de post cu ciuperci și orez
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise