Reteta de dulceata de struguri. Cum prepari acasa reteta de dulceata de struguri.
Cu totii ne dorim sa ne intalnim din aroma si gustul unic al fructelor si iarna. Acest lucru este posibil numai dacă le conservam intr-un fel, sau altul.
Eu i-am conservat facandu-i dulceata de struguri, deoarece aceasta are o aroma de toamna intensa, absolut deosebita si va garantez ca este extraordinar de buna.
Treaba este usor migaloasa, dar sincer... merita.
Anul trecut am făcut aceasta dulceata de struguri pentru prima data și, nestiind cum va fi rezultatul final, am făcut doar o cantitate mai mica.
Anul acesta am triplat cantitatea pentru ca dulceata mea de struguri a trecut iarna cu brio.
Acum e pe foc și abia abia astept sa revăd culoarea aceea absolut superba și sa simt acea aroma unica, de toamna.
Dacă va încumetati sa pregătiți o asemenea minunatie, va doresc spor la pregatit dulceata de struguri!
Spalam strugurii foarte bine. Îi scurgem și îi desfacem de pe corchini boaba cu boaba. Strangem usor de fiecare boaba și ii indepartam coaja.
Nota: punem cojile deoparte, ne vor trebuie mai târziu.
Pulpa strugurilor o punem intr-o cratita și o dam la foc iute. Lăsăm să fiarbă cam 10 minute pana începe sa facă spuma și miezul sa se înmoaie. Turnam tot conținutul din cratiță intr-o strecuratoare. Cu o lingura de lemn pasam bine, bine pana rămân doar sâmburii. Pasta rezultata o punem din nou in cratita.
Adaugam cojile strugurilor, zeama de lămâie și dam cratița din nou la foc mediu.
Cand începe sa dea în clocot, indepartam spuma și adaugam zaharul.
Lasam să fiarba la foc mic, amestecând din cand în cand.Cand dulceata începe sa fiarbă și sa facă spume, indepartam lamaia, reducem focul la minim și lasam să fiarba în continuare cam 1 -2 ore. După acest timp lichidul ar trebui sa scada și dulceata sa aibă un aspect dens.
Verificam consistenta ocazional prin proba închegarii: punem pe o farfurie o lingurita și dam farfuria la rece. Dacă se gelifica și are consistenta dorita, atunci dulceața este gata. Daca este puțin mai moale, atunci o mai dam la foc. Cand vi se pare potrivita ca si consistenta, luam cratița de pe foc.
.Punem dulceața fierbinte în borcane curate și uscate.
Asezam borcanele intr-o oala și adaugam apa pana ajunge aproape la gura borcanelor.
Dam la fiert timp de 30 de minute din momentul in care apa a început sa fiarba.
Luam ai borcanele si le asezam între paturi la dunst uscat. Le lăsăm pana a doua zi sau pana acestea sunt complet racite.
Etichetam si asezam borcanele în camara la păstrat pentru iarna.
Spor la preparat reteta de dulceata de struguri!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii