Dulceata de soc si mure

Timp pregatire
210 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de soc si mure

Ingrediente

  • 1 kg bobite de soc
  • 1 kg mure
  • 750 g zahar

Mod de preparare

Se poate face numai din soc sau din mure. Dar combinata este mai buna.

Ciorchinii de soc, bine copt, se pun in apa rece, se spala si se aleg cu grija bobitele. Asta dureaza cel mai mult. Se pun apoi intr-o cratita, impreuna cu murele si zaharul si se lasa putin pana se dizolva.

Se pun apoi la fiert, la foc mic, sa fiarba incet, mestecand din cand in cand cu o lingura de lemn. Este mai bine sa puneti sub cratita o tabla mai groasa sau o placa de fonta, ca sa nu se prinda dulceata.

Se fierbe la foc foarte mic vreo ora, pana se leaga dulceata. Gustati si, daca simtiti nevoia, puteti pune zeama de la o lamaie sau putina sare de lamaie si mai lasati la fiert 4-5 minute. Pregatiti borcanele, curate si uscate, asezate intr-o cratita mai mare, cu un stergar de bucatarie sub borcane si cu cativa cm de apa. Puneti cratita cu borcane la foc mic, pana se infierbanta, apoi umpleti-le cu dulceata clocotita aproape pana sus. Strangeti bine caapacele si puneti borcanele la cuib de perne, la sterilizat, pana a doua zi.

Dupa ce s-au racit, le puteti pune in camara. E mai bine sa scrieti pe etichete ce contin si mai ales anul, ca se strang de nu mai stii ce e acolo.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise