Dulceata de smochine proaspete

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1kg de smochine proaspete tari si nu prea mari
  • 1kg de zahar
  • 2 pahare de apa
  • suc de la 1lamaie
  • 1lingura de esenta de vanilie sau un bat de vanilie

Mod de preparare

Se taie batul de vanilie in doua si se iau miezul si batul se taie in bucati se adauga la apa si zaharul care le-am pus intr-o cratita mare si lata cu fund dublu.Se lasa sa fiarba apa cu zaharul si vanilia se adauga lamaia si se fierbe pina incepe sa se ingroase siropul.Se spala bine smochinele si se inteapa cu o scobitoare in citeva locuri ,si se adauga la sirop sa fiarba impreuna inca o ora sau o ora jumate pe foc mic.Cind dulceata sa racit se trece in borcane cu capac ermetic si se pune la ben-marin inca 20 de minute.Se poate pastra si la frigider.Smochinele proaspete sint foarte gustoase si asa de mincat si se pot folosi in deserturi si salate diferite.Smochinele sint bune in constipatii.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise