Se taie batul de vanilie in doua si se iau miezul si batul se taie in bucati se adauga la apa si zaharul care le-am pus intr-o cratita mare si lata cu fund dublu.Se lasa sa fiarba apa cu zaharul si vanilia se adauga lamaia si se fierbe pina incepe sa se ingroase siropul.Se spala bine smochinele si se inteapa cu o scobitoare in citeva locuri ,si se adauga la sirop sa fiarba impreuna inca o ora sau o ora jumate pe foc mic.Cind dulceata sa racit se trece in borcane cu capac ermetic si se pune la ben-marin inca 20 de minute.Se poate pastra si la frigider.Smochinele proaspete sint foarte gustoase si asa de mincat si se pot folosi in deserturi si salate diferite.Smochinele sint bune in constipatii.
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii