Rabarbura este o planta ce se gaseste mai des in Ardeal, din care gospodinele prepara compot sau dulceata. Rubarba, rabarbura sau reventul este cunoscuta pentru calitatile sale nutritive, fiind bogata in vitaminele A, B, C, minerale: fier, calciu, potasiu, seleniu si fosfor, are un gust acrisor, racoritor in stare naturala.
Vreau sa va fac cunoscuta reteta mea de dulceata din rabarbar apreciata de familia mea. In zona in care locuiesc eu, denumirea populara a plantei este rabarba. Mod de preparare: tijele de rabarbar se spala, se curata de pielita, se taie in cubulete de 1,5 cm. si se lasa deoparte intrun vas. Intr-o cratita se pune 100 ml apa, se adauga zaharul si se fierbe un sirop la foc domol. Cand siropul se ingroasa si devine de consistenta dorita, se adauga cubuletele de rabarbar si nucile zdrobite, cele 2 vanilii si menta sfaramitata intre degete. Se fierbe dulceata la foc domol pana se inmoaie rubarba, dupa care se toarna in borcane cu capac filetat, bine spalate si sterilizate in cuptor.
Borcanele cu dulceata se pun la dunst uscat invelite intr-o paturica pana se racesc, dupa care se pot depozita in camara. Este o dulceata delicioasa, apreciata mai mult peste granitele tarii, in Germania si in Anglia se stie, printul Charles o prefera.
Incearca o reteta usoara de cozonac pufos de post in doua culori, cu aluat simplu si cu cacao. Un desert delicios si aromat,...
Cozonac pufos de post in doua culori – reteta usoara pentru un desert gustosIncearca o reteta simpla si delicioasa de chiftelute de soia in sos de rosii, perfecta pentru o masa gustoasa de post. Usor...
Chiftelute de soia in sos de rosii – reteta de post, simpla si delicioasaIncearca reteta simpla de cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval. O mancare delicioasa si cremoasa, usor de...
Cartofi gratinati la cuptor cu smantana si cascaval – reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii