Dulceata de rubarba (rabarbura) cu nuci si menta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Dulceata de rubarba (rabarbura) cu nuci si menta

Ingrediente

  • 1 kg tulpini de rabarbar
  • 500 g zahar
  • 100 ml apa
  • 150 g miez de nuca rupt mai mare
  • 2 frunze uscate de menta
  • 2 pastai vanilie sau zahar vanilat
  • Daca nu aveti menta, puteti renunta, nu e obligatoriu, insa, menta da o aroma deosebita dulcetii.

Mod de preparare

Rabarbura este o planta ce se gaseste mai des in Ardeal, din care gospodinele prepara compot sau dulceata. Rubarba, rabarbura sau reventul este cunoscuta pentru calitatile sale nutritive, fiind bogata in vitaminele A, B, C, minerale: fier, calciu, potasiu, seleniu si fosfor, are un gust acrisor, racoritor in stare naturala.

Vreau sa va fac cunoscuta reteta mea de dulceata din rabarbar apreciata de familia mea. In zona in care locuiesc eu, denumirea populara a plantei este rabarba. Mod de preparare: tijele de rabarbar se spala, se curata de pielita, se taie in cubulete de 1,5 cm. si se lasa deoparte intrun vas. Intr-o cratita se pune 100 ml apa, se adauga zaharul si se fierbe un sirop la foc domol. Cand siropul se ingroasa si devine de consistenta dorita, se adauga cubuletele de rabarbar si nucile zdrobite, cele 2 vanilii si menta sfaramitata intre degete. Se fierbe dulceata la foc domol pana se inmoaie rubarba, dupa care se toarna in borcane cu capac filetat, bine spalate si sterilizate in cuptor.

Borcanele cu dulceata se pun la dunst uscat invelite intr-o paturica pana se racesc, dupa care se pot depozita in camara. Este o dulceata delicioasa, apreciata mai mult peste granitele tarii, in Germania si in Anglia se stie, printul Charles o prefera.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Dulciuri diverse

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa

Bucura-i pe cei dragi pregatindu-le aceste cornuri pufoase cu gem! Reteta este simpla si delicioasa, se prepara usor, iar...

Cornuri pufoase cu gem - reteta simpla si delicioasa
Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata, o reteta simpla si delicioasa, perfecta pentru gustari sau aperitive....

Placinte cu aluat fraged de casa si branza sarata. Reteta simpla si delicioasa
Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita

Se spala lintea, se scurge si se acopera cu apa fiarta, intr-un castron pe care il acoperim cateva minute.

Supa de toamna cu linte si oua de prepelita
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise