Se aleg prune mari, frumoase si tari. Se rup coditele, se spala si se curata de coaja (pentru a indeparta coaja se pun fructele intr-o sita si se introduc cu totul intr-un vas cu apa clocotita pt. 1 min. Se scot apoi si se pun intr-un vas cu apa rece. Dupa aceasta operatie fructele se curata foarte usor.) Se introduc prunele in apa de var sau in solutie de bicarbonat unde se tin 2-3 ore. Se clatesc apoi cu apa rece, se scot samburii cu un betisor si se pun la zvantat pe un prosop curat. Samburii se inlocuiesc cu miez de nuci verzi fara pielita. Prunele se introduc in siropul de zahar bine legat, impreuna cu batonul de vanilie si se fierb la foc iute. Cand este aproape gata se adauga feliile de lamaie, iar cand e suficient de legata, se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca dupa care se pune in borcane. Se pun capace speciale sau se leaga cu celofan.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii