Dulceata de prune

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Dulceata de prune

Ingrediente

  • 1.8 kg prune (cantit dupa indepartarea samburilor);
  • 1 kg zahar (sau in functie de gust).

Mod de preparare

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor, se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si se lasa asa cateva ore pana isi lasa sucul. Au fost destul de dulci si zemoase, si-au lasat destul suc, asa ca nu am mai pus apa. Sfatul meu: daca fructele nu-si lasa mult suc si doriti o dulceata cu mai mult sirop, adaugati un pahar cu apa cand puneti dulceata pe foc, insa tineti cont ca trebuie fiarta mai mult pentru ca siropul sa se lege.

Se fierbe dulceata la foc mic si se amesteca mereu in ea, pentru a nu se lipi.

Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din siropul de la dulceata pe o farfurioara, iar daca picatura nu curge, ci este consistenta, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste dulceata, se pune in borcanele pregatite dinainte si se eticheteaza.

Din aceasta cantitate de prune, eu am obtinut: un borcan mare si unul mic de dulceata.

Pofta Buna!

Reteta se gaseste si pe blogul meu: http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2015/08/dulceata-de-prune.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise