Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie.
Cea mai aromata si mai fina dulceata este aceasta dulceata de pergamonto. Aceste fructe sunt ca lamaile portocalii. Se numesc “pergamonto”, au coaja groasa si parfumul mai intens. Aceasta dulceata se face mai mult in Creta ( Grecia).
Se curata pergamonto de coaja galbena-portocalie, cu un cutit pentru curatat cartofi. Se taie in 2 si se stoarce zeama. Se taie jumatatile in 4 si se curata pe interior pulpa – sa ramana doar coaja alba curata. Se taie in fasii si se oparesc de 2 ori. Se pun din nou la fiert 30 minute – pana se inmoaie, si se pun la scurs. Punem la fiert apa cu zaharul si, dupa ce fierbe 5 minute, punem si fasiile de pergamonto si fierbem pentru 30 minute. Lasam sa se raceasca si mai fierbem inca 30 minute sau pana se leaga siropul. Se ia de pe foc, se pun coaja si zeama de lamaie si vanilia si se pune calduta in borcane.
Siropul de la dulceata se poate servi cu iaurt.
Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii