Dulceata de nuci verzi

Timp pregatire
720 minute
Complexitate
redusa
Dulceata de nuci verzi

Ingrediente

  • Pentru 2 borcane de 370 ml:
  • - nuci verzi 1,800 g
  • - 700 g zahar,
  • - 350-400 ml apa,
  • - o lamaie

Mod de preparare

Se folosesc nucile verzi mici, pana nu isi formeaza miezul! Asadar, se curata nucile cu grija pana la partea alba, nu se lasa deloc coaja verde, ca iese amara. Am folosit manusi menajere, chiar si asa, un picut, tot s-au colorat degetele.

Pe masura ce sunt curatate se pun intr-un vas cu apa rece, in care s-a pus sare de lamaie, sa nu oxideze. Mai intai am inceput sa curat nucile, ca pe cartofi, dar va spun ca tare incomod este, din cauza manusilor! Am incercat atunci sa le curat ca pe portocale.

Am taiat nuca la capete, pana la partea alba, apoi restul, fasiute. A fost incomparabil mai usor si le-am terminat si mai repede de curatat. Operatiunea asta am facut-o dimineata, le-am lasat in bolul cu apa rece si sare de lamaie si am schimbat apa, cam din ora in ora, Pana a iesit limpede, nu a mai iesit colorata. Spre seara, am pus la foc.

Intr-o cratita se pune zaharul cu apa si se fierbe pana se leaga, dar nu foarte bine. Se pune apoi lamaia, taiata felii si nucile, bineinteles, curatate. Se lasa sa fiarba pana siropul devine ca mierea, apoi, la borcane cu ea! Sa vedeti ce a iesit! Tare mult imi place! Este o dulceata migaloasa,dar merita!

Reteta in pasi:

http://inbucatarielajanet.blogspot.ro/2012/12/dulceata-de-nuci-verzi.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise