Dupa ce am adunat nucile cu grija, ne inarmam cu rabdare si cu niste manusi de cauciuc mai groase si incepem cel mai laborios proces: curatam nucile de coaja cea verde si amara. Gata curatate le aruncam intr-o galeata cu apa rece, eventual punem in galeata o farfurie cu fundul in sus, farfurie ce va avea rolul de a tine toate nucile sub apa. Aceasta idee mi-a venit cam tirziu si de aceea unele nuci, veti vedea, mi s-au innegrit putin. Schimbam apa din galeata cat mai des, iar in functie de cat dureaza procesul curatarii nu tinem nucile in apa mai mult de 24 de ore.
Dupa 24 ore oparim nucile de trei ori cate 10 minute. Eu le-am oparit numai de doua, ma cam plictisisem si incepusem sa cred ca va fi compromisa dulceata mea. Separat facem un sirop cu apa si zahar peste care adaugam nucile deja oparite, cuisoarele si zaharul vanilat. Lasam sa fiarba la foc mic pina obtinem consistenta dorita a siropului. La sfarsit adaugam sucul de lamaie sau sarea de lamaie. Am lasat sa se raceasca si apoi am pus dulceata in borcane curate si uscate.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii