Se amesteca in cratita pe foc zaharul,apa sucul de lamaie si vanilia.Dupa ce s-a topit zaharul se adauga gutuile, alese coapte care au fost spalate,curatate de coaja si de miezul tare si taiate in bucatele.
Gutuile sunt fierte cand au un aspect lucios si plutesc in sirop (daca se fierb prea mult se inchid la culoare).
Se ia cratita de pe foc, se scot batoanele de vanilie,se inlatura spuma si se pune dulceata in borcane.
Gutuile cand le curatam nu este indicat sa le punem in apa, chiar daca isi schimba culoarea , isi vor reveni cand le punem in siropul fierbinte.
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii