La 2.5 kg gogonele, mici micute mititele, am pus 2.5 kg zahar si 2 kg apa, 2 lamii, 4 pliculete de zahar vaniliat. Curatam gogonelele de casuta de seminte, le lasam la scurs cu gura in jos,eu de data asta nu am mai oparit gogonelele,ca erau tare mititele si slabute in carne. Cat stau ele la scurs, punem la fiert 2 l apa cu 2.5 kg de zahar, zaharul vanilat si lamaia, decojita si feliata, pana se leaga bine. Cat fierbe siropul, umplem gogonelele cu nuca verde, decojita.(eu le-am tinut la congelator,ca timpul nucilor verzi a trecut demult). Apoi le dam drumul la fiert in siropul legat, pentru circa 30 min. Dupa ce se raceste se pune la borcan. Dulceata nu face prea multa spuma. Succes!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii