Dovleceii trebuie sa fie mai batrani si mai mari, intrucat se curata si mai usor de seminte si se pare ca ar fi mai seci. Eu am folosit si un soi de dovlecei galbeni ( a se vedea poza). Se curata dovleceii de coaja, se curata si la interior de seminte, apoi se spala si se taie in semicercuri, asa cum se vede din imagini. In acel moment curatati si perisorii aceia din interior, iar mai apoi taiati fiecare semicerc in cubuletze maruntele, ca si in imagine. Ele se vor mai micsora la fiert, intrucat au un continut mare de apa.
Luati o oala sau un vad mare si asezati un kg de cubulete de dovlecei, o jumatate de kg de zahar si tot asa. Apoi acoperiti vasul/ oala si lasati-le la temperatura camerei pentru cateva ore (3-10 ore). Cu cat lasati mai mult, cu atat isi lasa mai multa apa. Eu m-am obisnuit sa le las mai putin pentru ca altfel iese prea lichida dulceata.
Dupa ce au trecut cele cateva ore, puneti aceasta "compozitie" la fiert intr-o oala pana cand scande. Eu am fiert-o cam o ora, pana cand am obtinut textura pe care o voiam. La final am adaugat o lamaie decojita si taiata in cubulete (puteti pune si doar sucul si coaja rasa de lamaie) + ceva aroma de vanilie de la Dr. Oetker (a se vedea poza).
Umpleti borcanele cat dulceata este inca fierbinte, iar apoi asezati borcanele pe o patura, acoperindu-le, si lasati-le asa pana a doua zi.
Poate ca sunteti putin reticenti/ reticente cu aceasta dulceata, dar este deosebita si se pregateste destul de rapid.
Sa aveti pofta mare!
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii