Se spala dovleceii (fie ei tineri sau mai batrani), se curata de coaja si se taie cubulete cat mai mici (cam de 0,5 cm de preferinta). Mijlocul moale si cu seminte al dovlecelului se arunca. Cubuletele se pun intr-un vas si se adauga zaharul (cantitatea careia poate usor varia in functie de gusturile dvs). Vasul se lasa asa la temperatura camerei pana cand zaharul se topeste iar dovleceii isi lasa propriul suc.
In acel moment se poate pune la fiert, la foc mic. Se fierbe cam 40 min, pana cand totul capata o consisenta siropoasa iar dovleceii capata o culoare aurie. Optional aproape de sfarsit se poate adauga si sucul de la o jumatate de lamaie ca sa-i dea un gust mai fresh.
Descopera reteta simpla de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Un deliciu ciocolatos, cu o textura moale in...
Reteta de biscuiti crapati cu ciocolata sau chocolate crinkles. Deliciu ciocolatos si usor de preparatKaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosie. Un mezel natural de casa fara afumare, extrem de...
Kaiser de casa. Reteta simpla de piept de porc fiert cu coji de ceapa rosieRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii