3 dovlecei (mai mari, cam de 1 kg bucata) se spala, se curaţa de coaja si de seminţe si se taie cubuleţe (ca la dulceaţa de gutui), se amesteca cu sarea de lamaie.
Se lasa 2 - 3 ore.
Din zahar si 2 (doua) pahare de apa se leaga siropul, caruia i se ia spuma. Intre timp se mai amesteca prin cuburile de dovlecei, se spala, apoi se scurg si se pun în siropul care fierbe cu feliile de lamaie si esenţa. Se continua fierberea la foc potrivit.
Este gata cand, punand o picatura pe farfurie, aceasta nu mai curge, are culoare aurie, iar bucaţile sunt aurii si transparente.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii