Dulceata de coji de portocale

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Dulceata  de coji de portocale

Ingrediente

  • cojile de la 2 kg de portocale
  • 1 kg 1/2 zahar
  • 1 L 1/2 apa
  • jumatate de lamaie

Mod de preparare

Cojile de portocala se pun in apa rece si se tin pana a doua zi. La interval de cateva ore, se schimba apa.

Se indeparteaza partea de culoare deschisa, iar coaja portocalie care ramane se taie in fasii mai mici.

Se pun la fiert doar apa si zaharul si se lasa pana cand dau in cateva clocote. In siropul clocotit se pun cojile de portocala si lamaia curatata de coaja si taiata felii.

Dulceata se tine pe foc pana cand siropul se leaga ( nu trebuie sa fie nici prea gros, dar nici prea subtire).

Se lasa la racit, apoi se pune in borcane uscate.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise