Am adaptat reteta mamei de dulceata de portocale la resursele si cantitatile pe care le-am avut.
Am adaptat reţeta mamei de dulceaţă de portocale la resursele şi cantităţile pe care le-am avut. Am ales să folosesc coaja de la mai multe citrice, nu doar de la portocale şi să le toc mărunt în loc să le fac melcişori. Veţi vedea mai jos. Mie îmi place mult să o folosesc pentru a aroma deserturi şi în siropul de la torturi.
Mod de preparare:
Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie.
Se curaţă portocalale şi mandarinele de coajă. Se taie mărunt cojile. Lămâile se dau pe răzătoare. Lămâie parfumate vor contribui şi ele cu aroma lor la această dulceaţă.
Se pune pe foc o crăticioară cu apă, iar când fierbe, se opreşte focul. Se toarnă cojile de citrice şi se opăresc câteva minute. Se scot pe o tavă şi se lasă la răcit.
Între timp, într-o altă cratiţă se pun la fiert zahărul cu apa şi se lasă să fiarbă până se leagă. Când siropul este aproape legat, se pun cojile de citrice şi se mai lasă să fiarbă cam 10 minute sau mai multicel dacă o vreţi mai legată.
Se lasă dulceaţa la răcit, apoi se toarnă în borcan, se pune capacul şi se depozitează la loc răcoros.
Notă! Poate vi se pare puţin zahăr, însă dacă veţi cântări cojile de citrice, veţi vedea că sunt uşoare, eu am avut cam 250 g, iar dulceaţa a ieşit suficient de dulce. Adaptaţi zahărul la cantitatea dumneavoastră de fructe, dar şi după preferinţe.
Timp total: aprox 40min.
Porţii: 1 borcan
Poftă Bună!
Dacă v-a plăcut reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.ro/2017/12/dulceata-de-citrice.html
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii