Se spala fructele.
Se spala fructele, se scot samburii, eventual se lasa in apa rece pentru a scapa de viermi, dar eu nu am gasit nici unul, asa ca treaba a fost relativ usoara :)
Se pun intr-un vas adanc, se acopera cu zahar in functie de cat de dulci sunt fructele, dar si in functie de preferintele fiecaruia.
Se lasa peste noapte, iar a doua zi se pun la fiert intr-o cratita mare, impreuna cu un pahar cu apa (pentru ca vreau sa aiba mai mult sirop).
Se fierbe la foc mic pana se leaga siropul, luand spuma la nevoie si amestecand mereu, sa nu se lipeasca.
Se toarna dulceata asa fierbinte in borcane, se pun capacele, se intorc borcanele cu capul in jos si se lasa la racit.
Se eticheteaza, se gusta si se pozeaza, apoi se impart cu cei dragi :) :)
Timp de pregatire: aprox 1h + timpul necesar sa isi lase sucul (eu le-am lasat peste noapte)
Timp de gatire: aprox 45 min
Portii: 2 borcane de 450 g si 1 borcan de 700 g.
Pofta Buna!
Daca v-a placut reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:
http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2017/06/dulceata-de-cirese-2017.html
Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...
Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionalaO reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat
Drob de puiDescopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...
Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pasRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii