Catina se curata pe cat posibil de migaloasele codite apoi se trece sub cateva jeturi e apa rece.
Se spala clementinele apoi se taie in jumatati.
O jumatate de clementina se taie feliute subtiri.
Celelalte 3 jumatati se storc bine de suc.Se pune la foc zaharul cu feliutele de clementina si sucul.Se lasa sa clocoteasca bine pana se leaga,amestecand si spumand continuu cu o lingura de lemn.
Cand siropul este bine legat se adauga si catina scursa bine e apa ,stelutele de anason si se amesteca din cand in cind ,usor cu lingura de lemn.Se lasa sa foarba ,la foc domol cca 45 de minute,pana scade din caraticioara cam 2 cm.Se pune dulceata fierbinte in borcan,se strange bine capacul,se acopera cu un prosop si se lasa sa se raceasca in voie pana a 2 a zi cand il bagam la rece.Eu voi folisi aceasta dilceata la jeleurile si cremele prajiturilor.Am ales clementine pentru siropul dulce si aromat ,in locul portocalelor care riscam sa fie acre .Nu imi pare rau de alegere,a iesit o dulceata pe cinste
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii