Dulceaţă de căpsuni reţetă

Dulceaţă de căpsuni reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie
Dulceaţă de căpsuni reţetă

Ingrediente

  • 1200 g capsuni;
  • 500 g zahar (mai mult sau mai putin-dupa gust).

Mod de preparare

Astazi va voi impartasi reteta mamei de dulceata de capsuni. Fara conservati. Fiind dulceturi de vara, trebuie consumate repede. E gustul copilariei intr-un borcan cu dulceata :)

Mod de preparare:

Se spala bine capsunile si se scobesc cu ajutorul unui pai.

Se taie in bucati mai mici, se pun intr-o cratita mare si se acopera cu zahar.

Le lasam asa peste noapte. Isi vor lasa mult suc. Eu nu am mai pus apa.

A doua zi, le punem la foc mic si le fierbem cam 30 de minute. Pentru a testa daca e gata, punem o picatura din zeama de la dulceata pe o farfurioara, iar daca siropul nu curge, atunci dulceata este gata.

Cand se raceste dulceata, se pune in borcane si se eticheteaza. Eu am avut niste etichete de la Dr.Oetker.

Din 1.2 kg fructe eu am obtinut o cantitate de dulceata de: un borcan de 450 g si unul de 550 g.

Pofta Buna!

Nota! Timpul total de preparare este mai mare, tinand cont ca trebuie sa isi lase suc peste noapte. Insa timpul de fierbere este de aprox 30 de minute.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise