Spalam afinele si le curatam de codite, frunzulite.
Punem la fiert apa si zaharul; verificam din cand in cand consistenta siropului: daca picatura de sirop pusa intr-o cana cu apa rece se duce pe fundul canii, fara a se descompune, siropul e fiert suficient. Punem afinele peste sirop si fierbem la foc mic, amestecand din cand in cand.
Cand siropul s-a ingrosat adaugam zeama de lamaie si mai fierbem cateva clocote (verificati consistenta siropului pe o farfurioara). Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si bine uscate (asezati borcanul peste lama unui cutit). Lasam borcanele intoarse cu capacul in jos cateva minute, apoi le acoperim cu o paturica. Cand se racesc le etichetam si le punem in camara.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii